Meddela styrelsen om du tänker renovera din lägenhet.
Fyll i blanketten (Anmälan renovering/ombyggnad av lägenhet) som finns på hemsidan och e-posta den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller lägg den i postlådan vid expeditionen, Floragatan 2.

Det gäller alla renoveringar och reparationer.
Skador och incidenter har inträffat tidigare som medfört stora kostnader och olägenheter. Därför ska reparation och renovering alltid diskuteras med vicevärden/styrelsen. Någon i styrelsen eller vicevärden kontaktar dig.

Ventilationskåpan i köket är en del av husets från- och tilluftssystem. Det är inte tillåtet att byta ut ventilationskåpan över spisen mot en tryckande fläkt. En tryckande fläkt förändrar ventilationen i huset så att luftflödena även ändras hos grannarna. T.ex. kan övriga lägenheter drabbas av matos från grannarna.

Felaktigt utförande medför att den regelbundna besiktning som skall utförs enligt lag (OVK, BFS 2011:16) inte blir godkänd.

Byte av ventilationskåpa till ny eller annan sort får inte göras utan styrelsen tillstånd. (väsentlig ändring enligt § 37 brf stadgar - tillstånd erfordras).

Ledningarna (rören) till radiatorerna. (värmeelementen) i din lägenhet är förlagda i golvvinkeln mellan golv och vägg. Rören går även förbi i golvet vid tröskeln till balkongen. Vid byte av golv och/eller socklar bör man ta reda på var rören finns så att man inte av misstag råkar spika eller skruva i dessa rör. Det har under årens lopp skett ett antal gånger med besvärliga vattenskador som följd.

Använd alltid auktoriserade firmor så att VVS-arbeten och el-arbeten utförs fackmannamässigt.

Endast genom föreningen kan du beställa avstängningar av VVS och den kostnaden tillfaller den boende! Meddela i god tid till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller lämna lapp i brevlådan vid expeditionen med namn och telefon så ringer vi upp.

Informera hantverkare om att de inte har rätt att parkera inom området. Det gäller samma regler som för boende: I och urlastning. Du som boende har ansvaret för att detta efterlevs. Kontakta gärna vicevärden om eventuellt lån av ledig parkeringsplats.

Renoveringsarbeten i lägenheten får ske: Vardagar mellan 08.00 – 20.00 Lördagar mellan 10.00 – 16.00 Söndagar/helgdagar skall det vara störningsfritt. Informera dina grannar i huset att du reparerar din lägenhet. Sätt upp en lapp i trapphuset.

Frågor - kontakta oss på epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du undrar över något.

//Styrelsen

BILAGOR:

Anmälan_vid_renovering_av_lägenhet.pdf

checklista-vid-anlitande-av-entreprenor-eller-foretag.pdf

Information_om_renovering.pdf

Go to top